Ford er dobbelt stormester ved International Van of the Year 2020

26-11-2019

Ford gjorde rent bord, da årets internationale varebilspriser blev uddelt i Lyon i Frankrig i aftes. Fords elektrificerede hybridlinje af Transit Custom blev kåret til International Van of the Year 2020 (IVOTY), mens Ford Ranger vandt International Pick-up Award 2020 (IPUA).

Ford er dermed den første bilproducent til at vinde både IVOTY- og IPUA-titlen samme år ved to forskellige lejligheder. Første gang var i 2013.

De helt nye Transit Custom Plug-in Hybrid og Transit Custom EcoBlue Hybrid blev samlet udpeget som vindere af den prestigefyldte IVOTY-pris af en jury bestående af 25 varebilsjournalister fra 25 lande i Europa. Ford har nu vundet IVOTY-titlen 6 gange i alt.

Juryen har især lagt vægt på den lange række af motorvarianter, som Ford tilbyder Transit Custom Hybrid-varebilerne i. Udvalget af Fords hybridmotorer giver både forbedret brændstoføkonomi og mindre udledning uden at gå på kompromis med de praktiske egenskaber og den enestående køredynamik.

Ford Ranger, som gjorde sig fortjent til IPUA-prisen, imponerede ligeledes en jury bestående af 18 pickup-specialister med sin kraftfulde og brændstofeffektive 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor og avancerede førerassistanceteknologier. Den internationale pickup-pris uddeles hvert andet år.

Derudover gjorde Fords 2-tons Transit EcoBlue Hybrid sig fortjent til andenpladsen til IVOTY-titlen. Første- og andenpladsen for International Van of the Year 2020 blev dermed fordelt mellem tre forskellige elektrificerede Ford Transit-hybridmodeller.

“Vores nye Transit Custom Plug-in Hybrid og EcoBlue Hybrid er de rigtige varebiler, der lanceres på det helt rigtige tidspunkt for vores erhvervsdrivende kunder. Transit Customs hybridmodeller reducerer både totalomkostningerne og emissionen uden at gå på kompromis med de praktiske egenskaber, som de er kendt og værdsat for. Samtidig sætter vores nye Ranger standarden for både raffinement, teknologi og praktiske egenskaber i pickup-klassen,” udtaler Hans Schep, direktør for varebiler hos Ford Europa.

“Vi ønsker Ford stort tillykke med deres dobbeltsejr i år, som er en stor og velfortjent præstation. Med et klart fokus på hybrid elektrificering har Fords ingeniører udviklet samtidens moderne og bæredygtige varebiler, der kommer både miljøet og erhvervsdrivende til gode. Derudover blev Fords bedst sælgende pickup-bil også kåret som juryens førstevalg i sin kategori efter at have vundet titlen for første gang i 2013,” udtaler Jarlath Sweeney, juryformand for International Van of the Year.

Transit Custom Plug-in Hybrid til Danmark
Den helt nye Ford Transit Custom Plug-in Hybrid lander snart i Danmark. Den forhjulstrukne hybridvarebil kan køre op til 56 km på ren strøm (NEDC) og har en 92,9 kW elektrisk motor med et 13,6 kWh lithium-ion-batteri. Fords prisvindende 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor fungerer dertil som rækkeviddeforlænger og lader batteriet på ture, hvor elnettet og regenerativ bremsning ikke giver tilstrækkelig rækkevidde.

Transit Custom PHEV har samme nyttelast som den traditionelle Transit Custom-variant og en lastevolumen på hele 6 kubikmeter.

Ford er førende på varebiler i både Danmark og Europa og har i år haft det bedste europæiske varebilssalg med 114.000 solgte Transit Custom-enheder efter årets første 10 måneder. Ford Ranger er også Europas bedst sælgende pickup-bil med et salg på 43.300 enheder i samme periode.

Den nye Ford Transit Custom Plug-in Hybrid forventes lanceret i Danmark i sommeren 2020. Læs meget mere om den i Fords pressemeddelelse og på Fords hjemmeside

Læs meget mere om den nye Ford Ranger i Fords pressemeddelelse og på Fords hjemmeside.


Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Ejner Hessel

Nyheder og events

Se nyheder fra Ejner Hessel