Se med i dag, når Ford præsenterer sit virtuelle designstudie

21-05-2020

Mens COVID-19 satte Fords europæiske bilproduktion på pause i en periode, har designarbejdet på Fords fremtidige biler kørt uafbrudt på skinner. Og årsagen er virtual reality.

Normalt bruger Fords designere store lermodeller, når de arbejder med bildesigns. Da dette ikke har været muligt under krisen, har holdet i stedet anvendt et avanceret virtuelt arbejdsstudie. Her har de gennemgået computerskabte konceptmodeller og samarbejdet tæt med hinanden ved hjælp af VR-headset.

Det nye VR-designstudie har også dannet rammerne for arbejdet på de første skitser af den virtuelle racerbil, som er undervejs for Fords europæiske e-sportshold Team Fordzilla. 

Racerbilens arbejdstitel er P1 Project, og Fordzillas fem holdkaptajner fra Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien har sammen med deres følgere været tæt involveret i udviklingen af dens design.

Fordzillas mange følgere har nemlig haft mulighed for at stemme med om bilens udformning på Twitter. Her fik otte separate afstemninger mere end 220.000 stemmer i alt. 

P1 Projects endelige design er planlagt til at være færdigt i midten af juni.

“Samarbejde er altafgørende, når man arbejder med design. Vi skal kunne prøve ting af, jonglere med idéerne og få feedback fra andre. VR giver os mulighed for at gøre alt dette fra hjemmekontorets rammer. Men vi havde aldrig forestillet os, at vi ville kunne bruge det i så stort et omfang, som vi har. Det har givet os et nyt syn på bildesign,” forklarer Amko Leenarts, designchef hos Ford Europa.

Leenarts og et fremtrædende udvalg af Fords designerteam vil give et særligt indblik i, hvordan holdets VR-studie fungerer. Det foregår via en særlig livestream, der bliver afholdt af Car Design News.

Her vil Fords designere fra både Europa, USA og Australien svare på spørgsmål, diskutere hvordan COVID-19 kan have påvirket fremtidens designarbejde og gennemgå første fase af designudviklingen på Fordzillas P1 Project.


Se med på livestreamen, der er åben for alle og løber af stablen i dag torsdag den 21. maj kl. 16:00 på Car Design News’ hjemmeside.


Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Ejner Hessel

Nyheder og events

Se nyheder fra Ejner Hessel