Ford indgår vigtig aftale på rejsen mod CO2-neutralitet i 2035

28-10-2022

PRESSEMEDDELELSE - 27 OKTOBER 2022 12:30

I disse år gennemgår bilbranchen en omfattende forvandling, og Ford er i fuld gang med rejsen mod en elektrisk fremtid. Med lanceringen af ni elbiler, inden udgangen af 2024 er ambitionerne høje. Det er ikke kun elbiler, der erstatter de konventionelle benzin- og dieselbiler (ICE) på vejene. En CO2-reduktion i Fords forsyningskæde, er også en vigtig del af Fords plan om, at alle fabrikker, leverandører og distribution skal være CO2 -neutrale i 2035. 

Den nye aftale hjælper netop Ford med at nå sit mål, da aftalen fremadrettet skal sikre leveringer af kulstoffattigt stål til produktionen af Ford-modeller. 

- Ford har, ligesom vores kunder, et ønske om at passe på vores planet, og vi tager derfor de nødvendige skridt for at praktisere dette – blandt andet ved at producere biler, der skal bidrage til reduktionen af nutidens klimaforandringer på den mest hensigtsmæssige måde, siger Sue Slaughter, purchasing director, supply chain sustainability, Ford Motor Company. 

Aftalen er en hensigtsaftale, også kaldet Memorandum of Understandings (MoUs), der er indgået med Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland BV og ThyssenKrupp Steel Europe AG.

Kulstofaftale stål bundt

De tre leverandører har hver især planer om at øge produktionen af kulstoffattigt stål i de kommende år. Med den netop indgåede aftale vil Ford sikre sig leveringer af kulstoffattig stål til produktionen af biler, og Ford vil dermed mindske sit CO2-aftryk i værdikæden betydeligt.

Ny elektrisk crossover produceres af kulstoffattigt stål

Ford har allerede nu planer om at anvende det kulstoffattige stål i produktionen af sin nye elektriske crossover, der bliver produceret næste år.

For at nå sit ambitiøse mål om, at alle Fords fabrikker, leverandører og distribution skal være CO2 -neutrale i 2035, analyserer og opdaterer Ford løbende hele sin værdikæde. For eksempel vil omfattende opdateringer af fabrikken i Köln betyde, at Ford vil mindske udslippet med mere end 2.000 tons CO2 og spare mere end 2.600 MWh elektrisk energi om året.


Kulstofaftale stål stablet

Mål om brug af 10 % kulstofneutralt stål I 2030

Aftalen om kulstoffattigt stål vil desuden hjælpe Ford med at nå sit mål om, at 10% af alt anvendt stål, skal være kulstofneutralt i 2030. Dette mål annoncerede Ford tidligere på året, da Ford tilsluttede sig det globale initiativ, First Movers Coalition, der ledes af World Economic Forum. Initiativet har til formål at skabe et marked for innovative og bæredygtige energiteknologier.

Stålselskaberne vil bruge brint og vedvarende energi i de nye produktionsprocesser for gradvist at reducere CO2 -aftrykket i stålproduktionen. På den måde vil selskaberne bidrage til European Green Deal, som har til formål at opnå nul-emissioner i alle sektorer i 2050.

Læs mere om Fords overgang til en elektrisk i fremtid i Fords Sustainability Report 2022.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Ejner Hessel

Nyheder og events

Se nyheder fra Ejner Hessel